S milosrdnými bratry ve Vysokých Tatrách

S milosrdnými bratry ve Vysokých Tatrách
1. 9. 2022 | Řád a křesťanský svět

Stejně jako každý rok i letos milosrdní bratři vyrazili se zájemci o řád na výlet do Vysokých Tater, kde vedle turistiky v krásné přírodě byl pro účastníky připravený bohatý duchovní program, možnost rozhovorů a poznávání svého povolání k řeholnímu životu a hospitalitě.

Program krátce shrnuje Stanislav, jeden z účastníků:

„Tohtoročný už tradičný pobyt v Tatrách bol vskutku požehnaný, dobré počasie a vynikajúca spoločnosť bola toho základom. Prvý deň sme putovali na Teriho chatu s pokračovaním cez Priečne sedlo a s návratom cez Zbojnícku chatu. Cesta bola náročná, ale krásna. Druhý deň mal skôr duchovne razenie, využili sme ho na púť do Levoče, kde sme stratili väčšinu dňa, k večeru sme ešte navštívili hrad Stará Ľubovňa. Deň sme zavŕšili svätou omšou taktiež v starej Ľubovni. Tretí deň sme vystúpali cez Skalnaté pleso na Lomnické sedlo a naspäť dole. Posledný deň sme nakoniec navštívili Lendak.“

Akci s podobným programem bratři organizují každý rok na konci srpna. Už dnes se tak případní zájemci mohou hlásit k účasti na dalším ročníku u našeho představeného br. Martina na emailu prevor@milosrdni.cz či na telefonu 608 745 700.

Přílohy:

Tatry 2022