30 let vizovické nemocnice

30 let vizovické nemocnice
23. 6. 2023 | Vizovice

V pátek 16. června jsme v naší nemocnici ve Vizovicích oslavili 30 let od jejího znovuobnovení, kdy navázala na tradici sahající až do roku 1781 přerušenou dobou komunismu. V roce 1993 se stala první církevní nemocnicí v Česku.

I když ve Vizovicích nesídlí komunita bratří, jsme vděční našim vizovickým spolupracovníkům, že zde pracují v duchu hospitality zakladatele našeho řádu sv. Jana z Boha.
Nemocnice poskytuje lůžkovou následnou péči, ale pro zkvalitnění péče o pacienty hospitalizované i ambulantní máme k dispozici vysoce ceněné rehabilitační pracoviště a rentgen. První pomoc pak poskytuje všem obyvatelům Vizovic a okolí v rámci pohotovostní služby. Samozřejmostí je u nás i úzká spolupráce s místní farností, a tak je pro pacienty zajištěna i náležitá duchovní péče. K posezení a procházkám využívají pacienti spolu s rodinnými příslušníky nemocniční zahradu s jezírkem a altánkem. O 65 pacientů se stará 80 spolupracovníků, z toho 4 lékaři, 26 zdravotních sester, 10 ošetřovatelek, 6 fyzioterapeutů a 5 rehabilitačních pracovníků.
I když jsou prostory v budově z 18. století krásné a pacienti se u nás cítí velmi dobře, pracujeme na plánech modernizace a dalšího rozvoje. Věříme tak, že nemocnice i nadále bude místem křesťanské vysoce profesionální hospitality, a svěřujeme ji v našich modlitbách pod ochranu Panny Marie, Matky Dobré Rady!

Přílohy:

30 let vizovické nemocnice

foto: Tomáš Skácel