Misijní projekt 2021 - Kamerun

Misijní projekt 2021 - Kamerun
12. 3. 2021 | Misijní činnost

Milosrdní bratři z Kamerunu naléhavě prosí o pomoc, aby mohli udržet v provozu řádovou nemocnici v Batibo, která po 4 letech ozbrojeného konfliktu vládních a opozičních stran zůstává jako jediná v regionu otevřená pro veřejnost. 

Koronavirová pandemie v mnohém změnila náš pohled na svět. Uzavřela nás do našich vlastních světů a zúžila naše vidění. Koronavirus ale není jediný problém, který svět sužuje. I v těchto dnech se totiž na mnoha místech světa válčí, pronásledují lidé pro jejich vyznání, národní příslušnost, či cokoliv dalšího.

Jeden z nejvážnějších konfliktů dneška probíhá už 4. rokem v Kamerunu, kde se dodnes řeší problém nepříliš dobře narýsovaných hranic mezi státy po pádu kolonialismu. V severozápadní části Kamerunu tak místní bojují za osamostatnění a suverenitu. Rozdílnou mají národnost, jazyk i náboženství a lidé zde bojují za nezávislost. Centrální vláda toto samozřejmě odmítá, ubrala národnostním menšinám na právech a neshody se proměnily v ozbrojený konflikt.

Mnoho rodin zde bylo vysídleno, mnoho lidí zabito, zemi sužují hluboké sociální a humanitární problémy nehledě na násilí a pronásledování, které se stalo denním chlebem mnoha obyvatel této části Kamerunu.

Přes všechny bezpečnostní hrozby a drancování poskytla naše tamní nemocnice v roce 2020 péči 13.640 pacientům v mnoha různých životních a zdravotních situacích – asistence u porodu, péče o matky s dětmi, základní zdravotní péče, hospitalizace, traumatologie, diagnostika či v této době aktuální léčba infekčních nemocí.

Aby tato péče mohla být zachována, bratři prosí o pomoc. Tamní konflikt a utrpení lidí mezinárodní společenství dlouhodobě přehlíží a globální pandemie koronaviru tomu ještě více nahrává.

Podaří-li se ve světě sehnat 300.000 eur, bude provoz nemocnice zajištěn na další 4 roky.

Všem dárcům předem mnohokrát děkujeme!
Své dary můžete posílat na číslo účtu 1341663309/0800 s variabilním symbolem 2021.

Kamerun mapasmall

Přílohy:

Batibo - Misijní projekt 2021