Zemřel Br. Jan Skačan, OH

Zemřel Br. Jan Skačan, OH
27. 7. 2017 | Řád a křesťanský svět

S bolestí v srdci oznamujeme, že ve čtvrtek 27. července 2017 zemřel ve věku 86 let náš spolubratr Br. Jan Severin Skačan, OH. Prosíme o modlitbu!

Narodil se v Meleku na Slovensku 9. prosince 1930. Po absolvování zdravotní školy v Praze bylo jeho velkým přáním stát se milosrdným bratrem. Přestože zrovna začínalo tvrdé období komunismu, v roce 1948 v Praze do řádu milosrdných bratří vstoupil. Zanedlouho však musel nastoupit do povinné vojenské služby a PTP, a poté už mu nebyl návrat do řádu umožněn.

Pracoval i nadále jako ošetřovatel, a protože nezůstala takřka žádná naděje na návrat k milosrdným bratřím, oženil se a vychoval syna. Přesto v něm stále zůstávala touha po řeholním životě.

Po smrti manželky v roce 1991 mu takto Pán znovu otevřel cestu do řádu. Ve svobodné zemi se mohl k milosrdným bratřím vrátit a v roce 2001 složil své sliby. Od té doby žil v Letovicích a do roku 2009 pracoval v místní nemocnici na pozici zdravotní sestry. Dále pracoval v zahradě, s úsměvem na tváři a povzbudivými slovy se věnoval farníkům a navštěvoval nemocné.

Pohřben byl v Letovicích v sobotu 5. srpna 2017 v kryptě pod klášterním kostele sv. Václava.

Ke stažení PARTE.

Fotografie z pohřbu si můžete prohlédnout ZDE.

Přílohy:

Br. Jan Skačan, OH

Malá fotovzpomínka na br. Jana...