Z kapituly: nová generální rada

29. 1. 2019 | Řád a křesťanský svět

Úterý 29. ledna byl pro 69. generální kapitulu další významný den. Na programu byla volba generálních definitorů, kteří znovuzvolenému generálnímu představenému (Br. Jesus Etayo) vést řád milosrdných bratří dalších šest let.

Zvolena byla nová rada složená z těchto definitorů:

Br. Joaquim Erra I Mas (zodpovědný za působení řádu v Evropě)
Br. Pascal Ahodegnon
Br. José Augusto Gaspar Louro
Br. Joseph Smith          
Br. Dairon Orley Meneses Caro
Br. Vincent Kochamkunnell

Všem generálním definitorům gratulujeme ke zvolení a vyprošujeme požehnání od Pána a ochranu Panny Marie, Matky Dobré Rady, a sv. Jana z Boha ke všem důležitým rozhodnutím, která je v dalších letech čekají.

2019-generální rada – web

(Zleva: Br. Joseph, Br. Pascal, P. General Jesus Etayo, Br. Joaquim, Br. José. Poslední dva definitoři nejsou na fotografii, na kapitule nejsou přítomni.)

Nový definitor zodpovědný za Evropu


Br. Joaquim Erra i Mas je členem managementu dětské kliniky, kterou náš řád provozuje v Barceloně a doposud byl definitorem aragonské řádové provincie. Zároveň je členem rady neziskové organizace Bayt Al-Thaqafa, která má za cíl pomoci společensko-kulturní a občansko-politickou integraci arabsko-muslimských přistěhovalců a vést dialog mezi různými kulturami. Stejně tak je členem nadačních fondů, které náš řád spolu s partnerskými organizacemi zřizuje ve Španělsku a ve Francii.

Je diplomovaným ošetřovatelem a mimo jiné studoval i teologii. Dále studoval management zdravotnictví. Své vědomosti však má podložené hlavně praxí v našich nemocnicích, především v práci s lidmi s postižením a na pediatrických ambulancích.

unnamed